sobota, 16 sierpnia 2014

Moje menu na cały dzień: sezonowe warzywa

Śniadanie: pożywna, kolorowa i smaczna kanapka


  • ciabatta ziołowa
  • mozarella
  • pomidor
  • łosoś wędzony 
  • kilka liści rukoli 

Podgrzać 5 minut w piekarniku, żeby ser się lekko rozpuścił

Obiad: placki z cukinii (moje ulubione danie!)


  • 1 bardzo duża cukinia
  • 3 zmieniaki
  • 1 cebula
  • zetrzeć i odsączyć wodę na sitku 
  • 3 łyżki bułki tartej (świetnie wchłania wodę z cukinii)
  • 3 łyżki mąki 
  • sól, dużo pieprzu
  • smażyć na oleju 
  • podawać z kleksem śmietany lub jogurtu
Kolacja: fasolka szparagowa z boczkiem i pomidorem

  • ugotować fasolkę (ok 30 min.)
  • wędzony boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć
  • dodać na patelnię odcedzoną fasolkę i wymieszać
  • na talerzu ułożyć z pokrojonym pomidorem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz