To podobno niewskazane, ale uwielbiam jeść oglądając
telewizję. Pamiętam jak w domu czasami przygotowywałam wszystkim kolacje, każdy zaczynał jeść, a ja siedziałam nad swoim
talerzem czekając na rozpoczęcie programu.
Najlepsza przekąska na wolny wieczór z filmem lub meczem, to
taka której nie zjemy zbyt szybko, można oczywiście sięgnąć po pakę
chipsów, ale to może źle się dla nas skończyć.
Ze swojej strony polecam dip z
warzywami pokrojonymi w słupki: marchewkami, selerem naciowym, ogórkiem,
papryką.
Jeśli chodzi o dipy możemy zrobić tradycyjny humus czy
guacamole lub dowolnie
eksperymentować. Miłego chrupania!
Dip fasolowo-paprykowy (na zdjęciu):
- Pół puszki białej fasoli
- Pieczona zielona papryka (ok 30 min w 180 stoniach)
- Łyżka oliwy z oliwek
- Sól
- Łyżka gorącej wody
- Wszystko zmiksować w blenderze – dotyczy wszystkich dipów.
Dip z ciecierzycy i czerwonej papryki
- Puszka ciecierzycy
- Pieczona czerwona papryka
- Mielona papryka słodka pół łyżeczki
- Sół, oliwa
- Avocado
- Mały pomidor
- Ząbek czosnku
- Oliwa
- Sól, pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz