wtorek, 12 sierpnia 2014

Wielofunkcyjna pasta paprykowa z paluszkami chlebowymi i warzywami

Bardzo lubię tego typu pasty za ich wielofunkcyjność, można smarować nimi chleb, używać jako dipu do warzyw lub po prostu zjadać łyżeczką...
Dziś pasta posłużyła mi jako element śniadania, ale może być też kolacją, lunchem w pracy lub przekąską między posiłkami.



Pasta dla 2 osób:
Puszka ciecierzycy
Jedna czerwona upieczona przez ok. 20 min papryka
Łyżka oleju lnianego
3 łyżki gorącej wody
Pół łyżeczki słodkiej papryki
Szczypta chilli, lub więcej w zależności od upodobań
Sok z ¼ cytryny
Dodatki:
2 kromki chleba pocięte w paski i przypieczone w piekarniku (najlepiej włożyć ok. 5 minut przed wyjęciem papryki)
Pocięte w słupki ogórki i marchew

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz