- chleb, lub ciabatta,
- 2 duże pomidory malinowe,
- 1 papryka,
- ½ cebuli czerwonej
- garść świeżej bazylii,
- oliwa,
- sos winny z czerwonego wina lub sos balsamiczny,
- sól, pieprz,
sobota, 2 sierpnia 2014
Świeża, aromatyczna, lśniąca… toskańska sałatka PANZANELLA
Zaczęło się źle… piekłam chleb, który niestety niewiele urósł, a ciasto w środku się nie upiekło i pozostało mokre. Szkoda mi było tych bochenków bo rewelacyjne pachniały, a skórka była chrupiąca. I tak właśnie wpadłam na pomysł, żeby wykorzystać je do wspaniałej, letniej, toskańskiej sałatki Panzanella. Okroiłam skórkę, dodałam letnie warzywa i połączyłam z sosem. Wyszło pyszne!
Oczywiście, żeby przygotować sałatkę nie trzeba piec swojego ani też nieudanego chleba Wystarczy użyć pieczywa, które obecnie ma się w domu: czerstwy lub świeży chleb, bagietka lub ciabatta.
Składniki:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz