środa, 15 kwietnia 2015

Kanapka jak z Subwaya

Na czym polega fenomen kanapek z Subwaya? Myślę, ze na ilości składników. Niestety nasze domowe kanapki nigdy, lub prawie nigdy nie zawierają aż tylu warzyw czy sosu. To nie znaczy, że nie możemy sobie takiej kanapki zrobić. Sekret Subwaya tkwi w typowej dla tych kanapek kombinacji dodatków, ulubionego sosu (u mnie musztardowo-miodowy) oraz dobraniu odpowiedniej bułki, która nie przytłoczy swoją konsystencją i smakiem zawartości kanapki.


Składniki:
  • sałata lodowa
  • czarne oliwki
  • papryczki jalapeno (marynowane)
  • ogórek kiszony
  • ogórek świeży
  • pomidor
  • papryka zielona
  • cebula czerwona
  • mięso do wyboru: salami, szynka, tuńczyk, grillowany kurczak, u mnie pieczony bekon  
  • na sos: 2 łyżki jogurtu, 3 łyżki majonezy, 3 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki miodu 
Wykonanie:
  • bułkę przekrawamy w poprzek i podgrzewamy w piecu
  • warzywa kroimy drobno
  • przygotowujemy sos: mieszamy jogurt, majonez, miód i musztardę
  • w ciepłej bułce umieszczamy dodatki mięsne, warzywne i polewamy sosem 

3 komentarze: