sobota, 6 grudnia 2014

Słodkie rozkosze zimową porą: churros z cukrem waniliowym i grantem

 Choć churros kojarzą się z gorącą Hiszpanią, według mnie idealnie pasują na zimne dni, a to dlatego, że są podawane na gorąco.
Skruszona muszę przyznać, że mimo kilku prób samodzielnego przygotowania churros, nie udało mi się odtworzyć oryginalnego, hiszpańskiego smaku i chrupkości. Dlatego skusiłam się na mrożone (można kupić np. w Lidlu podczas tygodnia hiszpańskiego). Po usmażeniu wychodzą idealne! Oprószone cukrem waniliowym i pestkami granatu, wyglądają, pachną i smakują niesamowicie! Polecam wypróbować ten zestaw! 
Wykonanie:
  • mrożone churros smażymy w głębokim oleju aż zrobią się złote
  • odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym
  • posypujemy cukrem waniliowym
  • granat przekrajmy na pół i uderzając drewnianą nad talerzem z churros

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz