poniedziałek, 8 grudnia 2014

Jajka w kokilkach z truflowym aromatem

 Śniadanie na ciepło na zimny poranek to coś, na co czekam cały tydzień. Wreszcie w weekend przychodzi więcej czasu na celebrację pierwszego posiłku. Tym razem inspiracja z książki Nigella Ekspresowo - jaka w kokilkach ze śmietanką i oliwą truflową.


Wykonanie:
  • naczynka do zapiekania w piecu smarujemy masłem
  • wbijamy po 2 jajka 
  • wkładamy po łyżce śmietany 12%
  • polewamy łyżeczką oliwy truflowej
  • solimy, pieprzymy 
  • dużą formę do pieczenia napełniamy wodą i wkładamy do niej naczynka
  • pieczemy 15 minut 
  • podajemy z grzankami z chleba, które zamaczamy w lekko płynnych jajkach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz