piątek, 12 grudnia 2014

Śniadanie na słodko: bananowa owsianka z granatem

Co zrobić kiedy po tygodniu wyczekiwania na weekend, okazuje się że w sobotę też trzeba iść do pracy? Niewiele można zaradzić w tej kwestii, ale słodkie śniadanie może nam choć lekko osłodzić dzień i dodać sił do pracy. W dzień wolny zasmakuje na pewno równie dobrze, bo połączenie jest idealne!
Delikatna i kremowa owsianka z musem bananowym, cynamonem i pestkami granatu cieszy oko i zadowala kubki smakowe.


Na dwie duże porcje:
  • 1 szklankę płatków owsianych 
  • zalewamy 2 szklankami wody
  • gotujemy aż zmiękną (kilka minut)
  • pod koniec dodajemy ok 3/4 szklanki mleka (dodawanie mleka na początku powoduje przypalanie)
  • posypujemy cynamonem wg uznania
  • blendujemy 2 banany 
  • mus dodajemy do garnka z owsianką i mieszamy
  • wykładamy do miseczek 
  • posypujemy pestkami z granatu, sok, który pryska podczas wydobywania pestek też mile widziany 

1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współpracy z Mikserem Kulinarnym:
    http://zmiksowani.pl

    Nie wiem czy wiesz, ale Mikser Kulinarny jest serwisem zrzeszającym polskie blogi kulinarne. Obecnie posiada ponad 4 000 blogów w bazie, z których pobrał już ponad 600 000 przepisów kulinarnych. Nasz serwis jest jednym z najpopularniejszych serwisów kulinarnych w Polsce. Dzięki nam, fani kuchni utworzyli już ponad 25 000 wirtualnych książek kulinarnych, w których zapisali ponad 400 000 przepisów do wypróbowania na później! Twoje przepisy też mogą się w nich znaleźć :)

    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń