Kto lubi mocne w smaku i zapachu sery, na pewno polubi ten pyszny dip z gorgonzoli i serka kremowego. Jak łatwo się domyślić jest bardzo wyrazisty w smaku i dzięki temu bardzo wydajny, wystarczy odrobinka żeby poczuć pyszny smak. Ja podałam go z pokrojonymi w słupki warzywami: marchewką i selerem naciowym, ale można również wypróbować z nachosami, paluszkami grissini lub krakersami.
Składniki:
- 50 g gorgonzoli
- 5 łyżek śmietankowego serka kremowego
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
- gorgonzolę rozgnieść widelcem i połączyć z serkiem kremowym
- można dodatkowo użyć blendera ręcznego, żeby dip była gładki
- w razie gdyby dip okazał się zbyt gęsty (zależy od jakości serów) możemy rozrzedzić go jogurtem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz