Podaję kilka pomysłów na owoce i warzywa dostępne i jeszcze smaczne jesienią:
GRUSZKI
- tort Williams
- sałatka z rukolą, gruszką, pomidorem, szynką serrano i sosem oliwa+ocet balsamiczny+miód+musztarda
- roladki z cukinii nadziewane serkiem i prażonymi ziarnami słonecznika
- placki cukiniowo-ziemniaczane z musem z awokado, łososiem i pistacjami
- zapiekanka z cukinii, kalafiora, pomidora, zapiekane pod beszamelem z parmezanem
- lasagne z cukinią
- surówka z czarnej rzepy, marchewki i jabłka
- orientalne placuszki z batata z sosem pomidorowym
- frytki z batata, zapiekane w piecu w ostrej papryce i bazylii
- pyszna sałatka na ciepło z batatami, rukolą i papyczką chilli
- muffinki dyniowe z białą czekoladą
- curry z dyni i kurczaka
- rotolo - zapiekany makaron z fetą, szpinakiem i pieczoną dynią
- szaszłyki z jesiennych warzyw
- sałatka z pieczonych buraków i sera korycińskiego
- jesienna caprese - oieczone buraki zamiast pomidora, tymianek zamiast bazylii
- sok burak + grejfrut
- sok jarmuż+ limonka + brzoskwinia + jabłko + burak
- 'serowe' czipsy z jarmużu - liście pieczone krótko w wysokiej temperaturze, posypane płatkami drożdżowymi
- gołąbki z kaszy jaglanej, cebuli i pieczarek w liściach kapusty włoskiej w sosie pomidorowym
- najlepsze guacamole: awokado, wyciśnięta przez praskę do czosnku cebulka, sok z limonki
- dip awokado, pomidor, czosnek, sok z limonki, świetny do kanapek, do słupków warzyw, do wrapsów z liści sałaty lodowej
- pomarańczowe naleśniki z kremem czekoladowym z awokado
- pasta do chleba z pieczonej papryki i białej fasoli
- sałatka z grillowanym serem halloumi, papryką, orzechami włoskimi, sałątą lodową, sosem tysiąca wysp
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz