Placki
- przygotowujemy masę na placki: 5 sporych ziemniaków, 1 średnia cukinia, 1 cebul, 2 łyżki mąki, 2 łyżki bułki tartej (wchłania wodę z cukinii)
- wszystko ścieramy na tartce na drobnych oczkach, doprawiamy pieprzem i solą
- smażymy na dobrze rozgrzanym oleju
- odsączamy zbędny tłuszcz na ręcznikach papierowych
- awokado przekrajany na pół i wyjmujemy pestkę, łyżeczką wydrążamy miąższ,
- wyciskamy sok z połówki limonki, dodajemy pół kubeczka jogurtu,
- cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy sól pieprz
- wszystko razem łączymy blenderem ręcznym na gładką masę
- wędzony łosoś
- pistacje
- placuszki układamy po 3 jeden na drugim, na górze układamy sporą łyżkę kremu awokado i łososia wędzonego pokrojonego w paseczki, posypujemy posiekanymi pistacjami.
Poproszę takie na jutrzejsze śniadanie ;p
OdpowiedzUsuńno i skradłaś moje serce, moje smaki awokado, cukinia mmmmm pycha :) pozdrowionka
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie propozycje !!
OdpowiedzUsuńPyszny miałaś obiadek :)
OdpowiedzUsuńTakie bogactwo smaków! :O
OdpowiedzUsuńWspaniale :)
Awokado! Zawładnęło mną... zupełnie :)
OdpowiedzUsuń