Ryż
- 1,5 szklanki ryżu (dokładnie wypłukanego)
- 2,5 szklanki wody
- Kiedy ryż zagotuje się przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 10 minut, następnie zostawiamy w garnku pod przykrywką na kolejne 10 minut.
- Przesypujemy do szerokiej miski.
- Zalewamy sosem: 1 łyżka sosu sojowego+ 4 łyżki octu ryżowego + 2 łyżki cukru
- Studzimy
- ryż na zewnątrz+ czarny sezam + krewetka w tempurze (woda+mąka+sól) + ogórek + pikantny majonez (majonez+tabasco) - moje ulubione i najlepsze!
- łosoś + ogórek + serek śmietankowy + ryż na zewnątrz + owinięte w avocado + posypane czarnym sezamem
- ryba wędzona + majonez + ogórek
- paluszek krabowy + avocado + ogórek + ryż na wierzchu + owinięte w łososia
domowe sushi jest najlepsze! świetnie Ci wyszło :)
OdpowiedzUsuńPrawdziwie królewska uczta
OdpowiedzUsuńO taaak, to prawdziwa uczta! Uwielbiam sushi, a Twoje wygląda znakomicie! ;)
OdpowiedzUsuń