- Tortillę układamy na suchej, rozgrzanej patelni
- na tortillę kładziemy: plastry figi, pokruszony ser kozi i szynkę parmeńską
- przykrywamy drugą tortillą
- kiedy ser w środku się rozpuści przewracamy na druga stronę
- gry obydwie tortille są zrumienione zdejmujemy z patelni i kroimy na trójkąty
piątek, 3 października 2014
Questadille z figą, serem kozim i szynką parmeńską
Kiedy przychodzi wrzesień niezmiernie cenię sobie dania, które przygotowuje się szybko. Ta propozycja jest błyskawiczna, ale ma bardzo wyrafinowany smak, a to za sprawą pysznych składników: świeże figi, ser kozi i szynka parmeńska. Zamknięte w 2 chrupiących tortillach są smaczną opcją na kolację lub lunch do pracy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ostatnio coraz częściej wykorzystuję w kuchni figi, ten przepis bardzo chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńpołączenie koziego sera ze świeżymi figami to moja nowa miłość :) w takiej quesadilii musi być jeszcze lepsze!
OdpowiedzUsuń