Steki z tuńczyka:
- steki z tuńczyka
- sól, pieprz, sok z cytryny, oliwa do smaku
- steki rozmrażamy, smarujemy oliwą i doprawiamy do smaku
- smażymy na rozgrzanej patelni grillowej z każdej strony 3-4 minuty
- 2 pomidory
- pół pęczka szczypiorku (część przy cebulkach)
- garść czarnych oliwek
- 2 łyżeczki kaparów
- łyżka oliwy
- wszystkie składniki kroimy w kostkę, zalewamy oliwą i wykładamy na tuńczyka
Kuskus:
- 300g kuskusu
- pęczek bazylii
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka skórki z cytryny
- kuskus zalewamy wodą zgodnie z przepisem na opakowaniu
- w blenderze rozdrabniamy bazylię, czosnek i skórkę z cytryny z 4 łyżkami wody
- zieloną pastę dodajemy do kuskusu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz