Masa czekoladowa:
- 1 czekolada mleczna Goplana
 - 250 g serka mascarpone
 - 1 łyżeczka masła
 
- w garnuszku rozgrzewamy masło
 - zmniejszamy ogień do minimum
 - wrzucamy podzieloną na kostki czekoladę
 - mieszamy do rozpuszczenia, uważając, żeby się nie przypaliła
 - mascarpone przekładamy do miski i dodajemy do niego rozpuszczoną czekoladę
 - mieszamy do uzyskania jednolitej masy
 
- 2 jajka
 - 1,5 szklanki mąki
 - 1,5 szklanki mleka
 - 1 szklanka wody gazowanej
 
- trzepaczką mieszamy wszystkie składniki
 - smażymy na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym
 
- z naleśników ułożonych jeden na drugim wycinamy obręczą cukierniczą 4 koła
 - czekamy aż naleśniki przestygną
 - w obręczy układamy po jednej warstwie naleśnika i smarujemy masą, aż zapełnimy całą obręcz
 - ostatnią warstwę smarujemy również masą, dekorujemy świeżymi truskawkami
 





o nieee, jak przepysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńjak wygląda tak smakuje:)
UsuńZ chęcią zjadłabym taki torcik teraz :)
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego! :)
OdpowiedzUsuń