Masa czekoladowa:
- 1 czekolada mleczna Goplana
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżeczka masła
- w garnuszku rozgrzewamy masło
- zmniejszamy ogień do minimum
- wrzucamy podzieloną na kostki czekoladę
- mieszamy do rozpuszczenia, uważając, żeby się nie przypaliła
- mascarpone przekładamy do miski i dodajemy do niego rozpuszczoną czekoladę
- mieszamy do uzyskania jednolitej masy
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- trzepaczką mieszamy wszystkie składniki
- smażymy na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym
- z naleśników ułożonych jeden na drugim wycinamy obręczą cukierniczą 4 koła
- czekamy aż naleśniki przestygną
- w obręczy układamy po jednej warstwie naleśnika i smarujemy masą, aż zapełnimy całą obręcz
- ostatnią warstwę smarujemy również masą, dekorujemy świeżymi truskawkami

o nieee, jak przepysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńjak wygląda tak smakuje:)
UsuńZ chęcią zjadłabym taki torcik teraz :)
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego! :)
OdpowiedzUsuń