Składniki:
- tortille
- feta
- roszponka lub inna sałata
- pomidor
- rzodkiewki
- dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki oregano
- tortille podgrzewamy w piecu, ale tak żeby się nie wysuszyły
- układamy na nich kolejno: roszponkę, pomidora pokrojonego w kostkę, rzodkiewkę w plasterki i pokruszoną fetę
- łączymy składniki dressingu i polewamy nim nadzienie tortilli
- zawijamy i zjadamy:)

Dodam jako ciekawostkę, że na następny dzień znów robiłam tortille śniadaniowe, tym razem z rukolą, papryką czerwoną, fetą i mango, a do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, były równie pyszne, ale dopiero po zjedzeniu uświadomiłam sobie, że ich nie sfotografowałam, niemniej jednak polecam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz