Składniki (2 porcje):
- pół melona cantaloupe
- 2 garści rukoli
- 2 pomidory
- pół papryki
- 1 burak gotowany
- pół sera halloumi (lub innego do grillowania)
- sos: kilka łyżek oliwy, pół łyżeczki musztardy, sok z cytryny, sól, pieprz
Wykonanie:
- buraczki gotujemy w skórce ok 45 minut (można to zrobić dzień wcześniej, lub kupić ugotowane)
- ser kroimy w paski i grillujemy na rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony
- rukolę płuczemy i odsączamy, układamy na talerzu
- pomidory i paprykę kroimy w kostkę i układamy na rukoli
- buraki obieramy ze skórki i kroimy, dodajemy do sałatki
- na talerz wykładamy lekko przestygnięty ser
- łączymy składniki sosu
- melona obieramy, kroimy w półksiężyce i układamy wokół talerza
- całość polewamy sosem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz