Składniki:
- 2-3 świeże cukinie
- świeże pesto
- ząbek czosnku
- garść orzechów piniowych
- żółte i czerwone pomidorki koktajlowe
- łyżka oliwy
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
- cukinie myjemy i tniemy na cienkie paseczki przy pomocy temperówki do warzyw
- na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przeciskamy ząbek czosnku, lekko podsmażamy
- wrzucamy cukinię i dusimy pod przykryciem, aż lekko zmięknie
- dodajemy kilka łyżek pesto i mieszamy
- doprawiamy solą i pieprzem do smaku, przekładamy na talerz
- pomidorki kroimy na połówki
- orzeszki prażymy na suchej patelni aż lekko się zrumienią
- wysypujemy na gotowe danie
kusi nie tylko smakiem, ale również i wyglądem!
OdpowiedzUsuń