Przed:
Po:
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1 czubata łyżeczka harissy
- 1 ząbek czosnku
- kilka łyżek oliwy
- sól do smaku
- jogurt
Wykonanie:
- w misce łączymy oliwę, harissę i przeciśnięty ząbek czosnku
- bakłażana kroimy dosyć cienkie plastry i solimy z dwóch stron
- krążki moczymy z dwóch stron przygotowanej oliwie z czosnkiem i harissą
- układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni ok 20 minut
Mniam, mniam. Pyszności. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)
OdpowiedzUsuńOtrzymałam tę książkę na urodziny a jakoś nie zwróciłam uwagi na ten przepis, dzięki za przypomnienie, narobiłaś mi smaku, na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuń