A na koniec rada, która zrewolucjonizowała moje podejście do
hot dogów! Pamiętajcie, żeby bułki nie przecinać poziomo, tylko wzdłuż przez środek
całej bulki, tak jak widać na zdjęciach, dzięki temu zawartość nie wylatuje
bokami, a my z czystymi palcami, możemy delektować się smakiem.
- bulki hotdogowe
- chutney owocowy (kupczy lub wg tego przepisu)
- parowki
- ogórki gruntowe
- świeża kolendra
- zielona cebulka/szczypiorek
- podgrzewamy bulki w piecu
- parowki gotujemy
- przeciętą wzdłuż bułkę smarujemy chutneyem, wkładamy parówkę, po bokach układamy plastry świeżego ogórka, a na górze wkładamy dużo świeżych liści kolendry i cebulkę
Hot Dogi Nowojorskie
- bulki hotdogowe
- ulubione kiełbaski
- 2-3 cebulki
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- sos musztardowy: kilka łyżek musztardy, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, ½ łyżeczki papryki ostrej lub płatków chilli, 1 lóżka oliwy
- ketchup
- bułki przecinamy wzdłuż
- kiełbaski grillujemy
- przygotowujemy chrupiącą cebulkę: na patelni rozgrzewamy olej, cebulkę kroimy w cienkie piórka, smażymy az się zrumieni, pod koniec posypujemy cukrem, kiedy się skarmelizuje zdejmujemy cebulkę z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym, kiedy przestygnie będzie chrupiącą
- łączymy składniki na sos musztardowy
- kiełbaski wkładamy do bułek, posypujemy cebulką, polewamy sosem musztardowym i ketchupem
Rzadko jem hot-dogi :)
OdpowiedzUsuń