Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- pół tabliczki czekolady mlecznej
- pół tabliczki czekolady gorzkiej
- 3/4 kostki masła
- 2 jajka
- torebka cukru waniliowego
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mleka
- garść malin - po 4 na babeczkę (świeżych lub mrożonych)
- 200 g śmietankowego serka typu Philadelphia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 80 g masła
- 1 szklanka cukru pudru
- kwiatki z opłatka do ozdoby
- zmiksować mleko, cukier, cukier waniliowy i jajka
- dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao
- rozpuścić masło i odstawić do przestudzenia
- czekolady posiekać na drobniejsze kawałki
- formę na muffinki wyłożyć papilotkami
- piekarnik nagrzać do 180 stopni
- do ciasta dodać rozpuszczone masło i czekoladę - zmiksować
- napełniamy formę na babeczki
- pieczmy około 25 minut
- wszystkie składniki kremu miksujemy na gładką masę
- odstawiamy do lodówki do schłodzenia
- napełniamy szprycę kremem
- ozdabiamy
Pyszne, polecam
OdpowiedzUsuńjakie ładne, w wiosennym klimacie!
OdpowiedzUsuń