niedziela, 29 marca 2015

Sałatka jajeczna inaczej

Na zbliżającą się Wielkanoc polecam wyjątkowo kolorową sałatkę jajeczną w nowym wydaniu, dla miłośników jajek i buraczków.



Składniki:
  • 2 buraki
  • 4 jajka
  • pół czerwonej cebuli
  • pół małego kubeczka jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
Wykonanie:
  • buraki owijamy w folię i pieczemy w piecu ok 60 minut powinny być miękkie
  • obieramy i kroimy w grubą kostkę
  • cebulę siekamy bardzo drobno, solimy i odstawiamy żeby zmiękła
  • jajka gotujemy na twardo, obieramy, oddzielamy białka od żółtek
  • białka kroimy w kostkę
  • żółtka rozkruszamy w palcach na drobno
  • białka, buraczki, doprawiamy solą i pieprze, mieszamy z jogurtem i majonezem
  • posypujemy żółtkami i natką pietruszki
Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz