wtorek, 9 września 2014

Wspomnienie z wakacji: proste tapas

Odwiedzając urokliwe miasteczko Tossa de Mar przeglądałam przewodnik i znalazłam tam polecany tapas bar. Miało być prosto, świeżo i smacznie. Nie zawiodłam się. Zamówiliśmy: ser kozi w cieście, krewki z chilli, ziemniaki z ostrym sosem. Musze przyznać, że był to najlepszy kozi ser jaki jadłam, a krewetki niezwykle aromatyczne i lekko słodkawe (smak hiszpańskich krewetek jest niepowtarzalny).

  

Po powrocie do domu ze zdobyczami z hiszpańskich targów i sklepów przygotowaliśmy przekąski tapas:
  • świeży melon
  • kiełbasa z orzechami włoskimi, kupiona na słynnym barcelońskim targu La Baqueria 
  • ser kozi smażony w jajku i bułce tartej 
  • krewetki w marynacie z chilli, czosnku i cytryny 
  • bagietka 



Kulinarna pamiątka z wakacji 2014

1 komentarz:

  1. Smakowite :) Dziękuję za udział w akcji "Kulinarna pamiątka z wakacji 2014".
    Pozdrawiam
    Śnieżka

    OdpowiedzUsuń