- kilka płatów śledzi
- pół czerwonej cebulki
- 2 jajka
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki jogurtu
- 1 łyżeczka majonezu
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- puszka groszku zielonego
Wykonanie:
- jajka gotujemy na twardo
- jabłko, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę
- ugotowane jajka studzimy i kroimy w kostkę
- mieszamy składniki sosu: jogurt, musztardę, majonez i pieprz
- mieszamy farsz z sosem
- od śledzi odcinamy dolną krawędź, żeby stabilnie stały po zrolowaniu (te części również można skroić do farszu)
- na śledziach układamy po łyżce farszu zwijamy, spinamy wykałaczką
- na półmisku ustawiamy roladki, a puste miejsca między nimi wypełniamy groszkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz