Kanapeczki z krewetkami:
- bułka paryska
 - 1 opakowanie krewetek koktajlowych
 - majonez
 - 2 ząbki czosnku
 - 1/2 łyżeczki suszonej słodkiej papryki
 - sos z połowy cytryny
 - oliwa do smażenia
 
Wykonanie:
- krewetki rozmrażamy
 - kromki bułki smarujemy majonezem
 - na patelni rozgrzewamy oliwę
 - wrzucamy rozmrożone krewetki
 - wyciskamy na nie sok z cytryny oraz czosnek
 - posypujemy solą
 - smażymy kilka minut
 - na koniec dodajemy paprykę, mieszamy aż do odparowania płynów
 - krewetki układamy na kanapeczkach
 - opcjonalnie posypujemy natką pietruszki lub kolendrą
 
Zapiekanki:
- bułka paryska
 - ser camembert
 - konfitura z żurawiny
 - na bułce układamy kawałki sera i po łyżeczce żurawiny, zapiekamy aż ser się rozpuści
 
Przekąska z nachos
- nachosy
 - avocado
 - 1 pomidor
 - 1/4 czerwonej cebulki
 - kolendra
 - sok z 1,4 limonki
 - sól, pieprz
 - awokado, pomidory kroimy w kostkę, cebulkę w bardzo drobną kostkę
 - dodajemy sok z cytryny, sól i kolendrę
 - mieszamy i układamy na nachosach
 



Super niezbędnik!
OdpowiedzUsuńbardzo trafne połączenia smaków, krewetki - mój faworyt
OdpowiedzUsuńDrinki kamikaze naturalnie mistrzem drugiego planu :D
OdpowiedzUsuń