Składniki i wykonanie:
- rulon świeżego cista francuskiego
- z ciasta wycinamy okręgi
- układamy na papierze do pieczenia i pieczemy przez 15 minut w piecu rozgrzanym do 180 stopni
- studzimy
- złociste i chrupiące kółeczka, przecinamy na pół
- nadziewany kremem (przepis w dwóch wersjach poniżej)
- na koniec możemy jeszcze dodatkowo ozdobić płatkami czekoladowymi
- 1/3 szklanki cukru,
- 1/2 opakowania cukru waniliowego Delecta
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 żółtka
- 0,5 litra mleka
- 1/2 opakowania płatków czekoladowych Decorada Delecta
- 200 g miękkiego masła
- wszystkie składniki oprócz płatków czekoladowych umieszczamy w garnku
- wszystko podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając trzepaczką
- kiedy zacznie gęstnieć zdejmujemy z gazu i studzimy
- w oddzielnej misce miksujemy masło na puch
- do masła dodajemy stopniowo całkowicie ostudzoną masę budyniową
- na koniec dodajemy płatki czekoladowe i mieszamy łyżką
- opakowanie budyniu waniliowego Delecta
- 200g miękkiego masła
- budyń przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
- masło miksujemy na puch
- do masła dodajemy stopniowo całkowicie ostudzony budyń
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz