Składniki:
- ok 300 gram łososia
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka mąki
- szczypiorek, koperek i natka pietruszki - wedle uznania
- 1/4 główki młodej kapusty
- 1 mała cebulka
- olej do smażenia (np. kokosowy)
- sól, pieprz do smaku
- drobno siekamy kapustę i cebulkę
- kapustę z posiekaną cebulą gotujemy w wodzie ok 10 minut, odcedzamy i studzimy (można też udusić na patelni)
- łososia rozdrabniamy w blenderze
- do zmiksowanego łososia dodajemy posiekane zioła, przyprawy, jajko, biułkę tartą i mąkę oraz kapustę i mieszamy dokładnie
- jeśli masa będzie zbyt rzadka dodajemy bułki tartej lub mąki
- na patelni rozgrzewamy olej
- formujemy kotleciki i smażymy z dwóch stron aż się zarumienią
pomysłowe :) wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńA co z cebulą? :-)
OdpowiedzUsuńJuż dopisałam w przepisie:) Cebulkę gotujemy z kapustą lub dusimy ją z kapustą na patelni.
Usuń