Składniki:
- 4 filey matjasów
- 1 zielone jabłko
- 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
- 2 łyżki kurek marynowanych
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Wykonanie:
- śledzie moczymy przez 2 godziny w wodzie, odsączmy kroimy w kostkę
- jabłko i kurki i orzechy również siekamy na małe kawałki
- w misce mieszamy śledzie, kurki, orzechy i jabłko z olejem i musztardą
- na talerzu układamy obręcz i wkładamy w niej wszystkie składniki, lekko dociskamy i zdejmujemy obręcz, można również śledzie włożyć do małej miseczki czy kokilki i przewrócić na talerz
- ozdabiamy kilkoma plasterkami jabłka i połówką orzechów włoskich
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz