czwartek, 31 lipca 2014
Makaron na gorące dni
Kiedy za oknem upały, dania przygotowywane w piecu czy długo gotowane na kuchence tylko niepotrzebnie podgrzewają atmosferę w domu. A w tym przepisie musimy jedynie ugotować makaron. Reszta składników nie wymaga obróbki termicznej.
A robi się to tak:
Makaron kokardki
Sos:
słoiczek grillowanej papryki w zalewie oliwnej (do kupienia np. w Lidlu)
oliwa
przecier pomidorowy
syrop z agawy, klonowy lub miód
feta
bazylia
sos balsamiczny
sól, pieprz
Zmiksować w blenderze składniki na sos (oprócz fety i bazylii), wmieszać z makaronem, doprawić do smaku, na wierzchu pokruszyć fetę i posypać sporą ilością bazylii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz