wtorek, 19 sierpnia 2014

Moje menu poleca pstrąga prosto z pieca

W związku z tym, że slogan 'Nadejszła chwila na pstrąga z grilla' już nieco się osłuchał, proponuję rybkę z pieca w folii. Dodałam do niej sezonowe warzywa i świeże zioła. Efekt aromatyczny i delikatny zarazem. Dla większych głodomorów można podać z ryżem, kuskusem lub ziemniakami.

2 pstrągi
2 pomidory
mała cukinia
4 plasterki cytryny
2 łyżki masła
2 gałązki tymianku
gałązka rozmarynu
sól, pieprz

Rybę umyć, osuszyć, przyprawić, ułożyć na folii warzywa, na tym rybę, włożyć do środka po łyżce masła, a na górę plasterki cytryny. Wszytko zawinąć w folii aluminiowej i piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z termoobiegiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz