Weekendowe śniadanie. Wreszcie można przygotować coś ciekawego i delektować się na spokojnie. O poranku, kiedy mamy więcej czasu, do głowy przychodzą ciekawe pomysły inspirowane tym co właśnie jest w lodówce, tak powstały jajka faszerowane łososiem na ostro. Żółtka mieszamy z posiekanym drobno wędzonym łososiem, jogurtem, majonezem i sosem sriracha, dzięki któremu nabierają ciekawego, paprykowego, ostrego smaku. Można podać z posiekanym szczypiorkiem i ozdobić jeszcze odrobiną ostrego sosu.
Składniki:
- 4 jajka
- 1 łyżka majonezu
- 1 czubata łyżka jogurtu
- 1 łyżeczka sosu sriracha (lub pikantny keczup)
- 70 g wędzonego łososia
- posiekany szczypiorek
Wykonanie:
- jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i przekładamy żółtka do miseczki
- żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z: majonezem, jogurtem i srirachą
- łososia siekamy drobno i dorzucamy do żółtek, dokładnie mieszamy masę
- masą nadziewamy połówki jajek
- ozdabiamy odrobiną sosu sriracha i posypujemy szczypiorkiem
Nie obraziłabym się, gdyby ktoś mi zrobił takie śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że mi też smakowałoby jeszcze lepiej gdybym nie musiała go robić:) choć jest dosyć szybkie w przygotowaniu.
UsuńTakich jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuńChetnie wypróbuję
OdpowiedzUsuń