sobota, 25 lutego 2017

Jajka faszerowane łososiem na ostro

Weekendowe śniadanie. Wreszcie można przygotować coś ciekawego i delektować się na spokojnie. O poranku, kiedy mamy więcej czasu, do głowy przychodzą ciekawe pomysły inspirowane tym co właśnie jest w lodówce, tak powstały jajka faszerowane łososiem na ostro. Żółtka mieszamy z posiekanym drobno wędzonym łososiem, jogurtem, majonezem i sosem sriracha, dzięki któremu nabierają ciekawego, paprykowego, ostrego smaku. Można podać z posiekanym szczypiorkiem i ozdobić jeszcze odrobiną ostrego sosu.



Składniki:
  • 4 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 czubata łyżka jogurtu 
  • 1 łyżeczka sosu sriracha (lub pikantny keczup)
  • 70 g wędzonego łososia
  • posiekany szczypiorek
Wykonanie:
  •  jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i przekładamy żółtka do miseczki
  • żółtka rozdrabniamy widelcem i mieszamy z: majonezem, jogurtem i srirachą
  • łososia siekamy drobno i dorzucamy do żółtek, dokładnie mieszamy masę
  • masą nadziewamy połówki jajek 
  • ozdabiamy odrobiną sosu sriracha i posypujemy szczypiorkiem 


4 komentarze:

  1. Nie obraziłabym się, gdyby ktoś mi zrobił takie śniadanko ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przyznam, że mi też smakowałoby jeszcze lepiej gdybym nie musiała go robić:) choć jest dosyć szybkie w przygotowaniu.

      Usuń
  2. Takich jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń