Składniki:
- sałata lodowa
- 1 dojrzałe awokado
- pół papryczki chilli
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- pomidory żółte i czerwone
- 1/2 małej cebulki
- kilka garści nachos
- 4 łyżki startego sera żółtego
- sok z połowy limonki
Wykonanie:
- sałatę lodową kroimy w cienkie paski i układamy na talerzu zostawiając w środku talerza puste miejsce (tworzymy z niej obręcz wzdłuż krawędzi talerza)
- kroimy pomidory, paprykę i układamy z fasolą na sałacie
- nachosy posypujemy serem żółtym i zapiekamy do czasu rozpuszczenia sera
- w tym czasie kroimy w kostkę awokado, solimy, skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy drobno posiekaną lub przeciśniętą przez praskę połowę cebulki
- z ciepłych nachosów układamy stosik na środku talerza, a na nim kładziemy awokado i ozdabiamy papryczką chilli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz