wtorek, 4 listopada 2014

Kolorowy "tatar" z łososia

Ta potrawa ma wiele zalet: jest prosta do wykonania,  efektowna wizualnie, bogata w białko i zdrowe tłuszcze, a przede wszystkim bardzo smaczna i wielofunkcyjna - może być śniadaniem, lunchem lub kolacją.
Smaki i kolory komponują się doskonale!



Składniki dla 2 osób:
  • opakowanie Newelli klasycznej
  • 200 gram łososia wędzonego
  • 1 dojrzałe awokado
  • pół czerwonej cebuli 
  • sok z 1/4 limonki
  • świeże zioła i pieprz
 Wykonanie:
  • wszystkie składniki siekamy w kostkę
  • awokado skrapiamy sokiem z limonki
  • układamy warstwy:awokado, cebula, newella, łosoś
  • ozdabiamy kilkoma kawałkami newelli i ziołami
  • oprószamy pieprzem 

Do wykonania potrzebujemy obręczy do wykładania jedzenia. Jeśli ktoś jej nie ma można ułożyć składniki w foremce lub miseczce i odwrócić na talerz.

Gotuj z Newellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz