Spód:
- opakowanie ciasteczek zbożowych
- 70g masła
- kruszymy ciasteczka i łączymy z roztopionym masłem
- wykładamy spód tortownicy (o średnicy 20 cm)
Masa serowa:
250 g serka mascarpone
500 g sera twarogowego mielonego samodzielnie lub gotowego (ja np. użyłam serka President)
2 czekolady mleczne
2 jajka
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
- łączymy wszystkie składniki mikserem
- rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej lub w garnuszku z łyżką masła
- dodajemy czekoladę do masy serowej i miksujemy
- wylewamy na spód
- pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Mmm, wygląda bajecznie :)
OdpowiedzUsuńrozpusta!
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda. Mniam, Pycha!
OdpowiedzUsuńhttp://kuchniaalukasza.blogspot.com/