Składniki:
- rulon świeżego ciasta francuskiego
- 15 deko szynki
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 4-5 krążków ananasa
- 4 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżeczka oregano
- 1 jajko
- sos czosnkowy: jogurt naturalny, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, sól, pieprz do smaku
- sos pomidorowy: ząbek czosnku, passata pomidorowa, oregano, sól
Wykonanie:
- szynkę kroimy w drobną kostkę
- ananasa dokładnie odsączamy i kroimy w kostkę
- w miseczce łączmy: szynkę, ananasa, kukurydzę, ser i pół łyżeczki oregano
- z ciasta wycinamy trójkąty, na środku układamy czubatą łyżeczkę farszu, i składamy w trójkąt, przyciskając boki widelcem
- jajko rozmącamy i smarujemy nim trójkąty, na wierzchu posypujemy pozostałym oregano
- wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika (góra, dół) i pieczemy 15-20 minut
- podajemy z sosami
Muszę wypróbować :D wyglądają smakowicie <3
OdpowiedzUsuńhttp://pretty-loser.blogspot.com/
pycha, super przekąska na ciepło
OdpowiedzUsuńBardzo sprytne. Zobaczymy może uda się to jakoś wykorzystać.
OdpowiedzUsuńmaszyny samojezdne