Składniki:
- bułki hamburgerowe
- 1 duża papryka czerwona
- 300g pieczarek
- 1 spora cebula
- 2 łyżki sosu Worcester
- pieprz do smaki
- sól
- ser żółty w grubych plastrach
- masło/olej/oliwa do smażenia
- pieczarki kroimy w plasterki
- na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego lub oleju
- wrzucamy pieczarki i solimy, żeby puściły sok i nie przypaliły się
- smażymy pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości
- po kilku minutach odkrywamy aż woda odpasuje
- na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy
- paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka
- wrzucamy na patelnię, solimy, przykrywamy i smażymy aż zmiękną
- kiedy cebula i papryka będą gotowe wrzucamy do nich pieczarki
- polecamy sosem Worcester i posypujemy pieprzem
- mieszamy i smażymy 2 minuty razem
- do bułek wkładamy po plastrze sera i wkładamy do rozgrzanego pieca (180stopni)
- kiedy ser lekko się rozpuści, a bułki będą ciepłe nadziewamy je farszem z patelni
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz