Składniki:
- 2 filety z pstrąga łososiowatego
- 1 por
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 czarne rzepy
- 2 marchewki
- sok z cytryny
- ziemniaki wg uznania
Wykonanie:
- rybę nacieramy sokiem z cytryny i sosem sojowym
- pory kroimy w plasterki i solimy
- pory układamy na folii aluminiowej i kładziemy na nich rybę
- owijamy i pieczemy ok 30 minut
- razem z rybą wkładamy do pieca na blasze wyłożonej papierem do pieczenia pokrojone ziemniaki
- rybę wyjmujmy po 25 minutach a ziemniaki dopiekamy z termoobiegiem na najwyższej temperaturze przed jeszcze 5 minut
- kiedy rybia i frytki się pieką ekspresowo przygotowujemy surówkę, obrane i pokrojone warzywa wrzucamy do rozdrabniacza, solimy i po chwili surówka gotowa, przed podaniem skrapiamy sokiem
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńWow, ale przepysznie to wygląda. Staram się zdrowo się odżywiać, ale różne z tym bywa. Grunt to się nie poddawać i mieć silną wolę ;)
OdpowiedzUsuńZrobiłam się głodna... Pyszności, zastąpiłabym tylko frytki jakimiś warzywami i byłoby idealnie :)
OdpowiedzUsuń